wil je inschrijven

Logistiek medewerker

Een hart voor werken met mensen

Wat leer je?

Logistiek medewerker

Je leert verzorgend personeel ondersteunen, zoals bijvoorbeeld bij het bedelen van maaltijden en het onderhouden van verschillende ruimtes en materialen, het verschonen en opdekken van bedden. Je zal ook leren hoe je het personeel kan begeleiden in de animatie en je leert alle takken van de zorgsector kennen.

Algemene vakken

[algemenevakkenlenw]

Bedrijfsbeheer

[bedrijfsbeheerlenw]

Iets voor jou?

logistiek-zorg_iets-voor-jou-3

Je werkt graag met mensen

logistiek-zorg_iet-voor-jou-1

Je bent sociaal ingesteld

logistiek-zorg_iets-voor-jou-2

Je werkt hygiënisch

[hoeoudlenw]

Hoe lang duurt de opleiding?

Een opleiding Logistiek medweker duurt gemiddeld twee tot drie jaar.

Je kan de opleiding combineren met de opleiding tot verzorgende.
Je kan ook alles wat je al verworven hebt in een vroegere opleiding (zoals bv voeding-verzorging) laten meetellen als behaalde competenties.

Welke voorkennis moet je hebben?

Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel belangrijk is passie voor werken met mensen.
Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

Wat nadien?

Als logistiek medewerker zal je in verschillende zorgcentra ondersteuning kunnen bieden in logistieke taken. Bijvoorbeeld: onderhoud, maaltijdbediening, kamers en leefruimten onderhouden, etc.

Je kan aan de slag met dit certificaat, maar de deze opleiding is bedoeld als vooropleiding om door te stromen naar de opleiding Verzorgende, Zorgkundige of Begeleider in de Kinderopvang.

Hoeveel je verdient als logistiek medewerker is sterk afhankelijk van je werkplek en het al dan niet werken in shiften en/of weekendwerk. Indien je meer info wil, contacteer dan onze tewerkstellingsbegeleider voor deze opleiding.

Na je opleidingen logistiek medewerker kan je doorstromen naar de opleiding Verzorgende, Zorgkundige of Begeleider in de Kinderopvang.

Meer info

Je werkt na de opleiding Logistiek Medewerker onder toezicht van het verzorgend personeel. Je ondersteunt de verpleegkundigen en verzorgenden door een aantal taken uit te voeren. Je neemt geen deel aan de verzorging van de patiënt. De opleiding Logistiek Medewerker is een opstap opleiding naar de opleiding Verzorgende. Nadien kan je je verder specialiseren in de opleiding Zorgkundige.

Voor leerlingen met ervaring werken we een versneld traject uit. Je komt hiervoor in aanmerking als je bv. al een vierde jaar Voeding-Verzorging hebt gevolgd.

[leren-en-werkenindetail]
[watkostdeopleidinglenw]
[waarkrijgjeles_ruggeveld]

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Ellen Smedts – Tewerkstellingsbegeleider
ellen.smedts@spectrumschool.be – 03/360 26 35

[hebjenogvragenlenw]

wil je inschrijven