SPECTRUM ATHLETES

DE SPORTOPLEIDING VAN GO! SPECTRUMSCHOOL

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Doorstromen (Dubbele finaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

De Spectrum Athletes volgen de voltijdse opleiding Sport (dubbele finaliteit) (Sport TSO).  Deze actieve en fysieke opleiding is geen specialisatie in één bepaalde sporttak, maar laat je kennismaken met verschillende sporttakken (atletiek, balsporten, gymnastiek, zwemmen …). Ook ritmiek, conditietraining, expressie en zelfverdediging komen aan bod. Naast algemene vakken krijg je specifieke theoretische vakken. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages in samenwerking met organisaties uit de sportsector.

In deze zeer actieve opleiding ben je 10 tot 12 lestijden actief aan het sporten. De klemtoon ligt op het sporttechnische, maar er is ook aandacht voor het beleven van beweging, de bewegingscultuur van de vrije tijd, fair play, samenwerking, verantwoordelijkheid, aanvaarden van regels, waarden en normen. Je neemt deel aan competities, tornooien en dansvoorstellingen. Je begeleidt en organiseert mee sportdagen. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages zoals skiën, surfen, zeilen, etc.

Vanaf de 3e graad volg je stages (in samenwerking met MOEV) waarbij je wordt gevormd in het begeleiden en ondersteunen van bewegingsactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Onze campus biedt heel wat infrastructuur. In onze sporthal en buitenterreinen beoefen je diverse sporten. Naast de sporthal is er het Rivierenhof met aan de overkant het sportpark Sportoase Groot Schijn met atletiekvelden, zwembadencomplex en vele andere mogelijkheden.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding Sport. Ontdek meer via 1e graad Sport  (A-stroom Sport)

Iets voor jou?

Sportbegeleider_header-revolution-slider

Je bent sportief

Spectrum Athletes

Je bent een doorzetter

beweging en sport arbeidsmarkt

Je bent een teamplayer

Voor wie?

Voel je de sportieve kriebels in je buik? Ben je een doorzetter en een teamplayer?
Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan de opleiding Sport aanvatten na elke optie van het tweede leerjaar.  Wel belangrijk is een degelijke vorming van de basiseigenschappen (kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie en evenwicht). Je bent gemotiveerd voor verschillende disciplines en je bent ook bereid om extra inspanningen te leveren voor disciplines waar je iets minder aanleg of interesse voor hebt.
De ideale vooropleiding is 1e graad Sport.

“Op GO! Spectrumschool kreeg ik individuele begeleiding. Aan mijn zwakke punten werd hard gewerkt zodat ik kon slagen en een diploma behaalde. Door de sterke basis die ik meekreeg ben ik op de hogeschool nooit in de problemen geraakt. Als leerkracht LO pas ik dit vandaag de dag ook toe bij mijn eigen leerlingen.”

Tom, oud-leerling, nu leerkracht LO

“Naast de lessen gaan wij bijvoorbeeld ook surfen in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog heel wat andere activiteiten. Zo doe ik heel wat ervaring op.”

Said

SPECTRUM ATHLETES OP SOCIALE MEDIA

Wat nadien?

De opleiding Sport behoort tot het studiedomein Sport en en kent eendubbele finaliteit. In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Na de 3e graad Sport behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten binnen het vakgebied. Er zijn tal van beroepsmogelijkheden; brandweer, politie, leger, redder, leerkracht LO, fitnesscoach, verpleegkundige, .. Meer info over verder studeren en beroepsmogeljkheden na deze opleiding vind je hier.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

3DA SPORT – 4DA SPORT

Wetenschappen/STEM
    Aardrijkskunde 1
    Biologie 1
    Chemie 1
    Fysica 1
Taal & cultuur: Engels 2
Taal & cultuur: Frans 2
Maatschappelijke vorming 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Levensbeschouwelijk vak 2
Psychologie 1
LO 2
Sport 12
totaal 34

5T LO – 6T LO

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Levensbeschouwelijk vak 2
Nederlands 3
Sport 16
Toegepaste biologie 1
Wiskunde 2
totaal 30
Stage (blokstage en alternerende) 2 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de opleiding Sport:

De opleiding Elektromechanische technieken kent een dubbele finaliteit en behoort tot het studiedomein Sport. In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-doorstromenindetail]
[nogvragenL+B]