ELEKTROMECHANICA

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (TSO) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

De voltijdse opleiding TSO Elektromechanica is een eerder theoretische richting, waarin wiskunde, mechanica en elektriciteit ruim aan bod komen. In onze praktijkruimtes staat robotica, automatisatie en computergestuurde technologie centraal. Er wordt grotendeels projectmatig gewerkt. Dit in combinatie met stages en werkplekleren.

In de 2e graad Elektromechanica wordt een brede basis meegegeven als voorbereiding op verdere uitdieping of meer gespecialiseerde keuzes in de derde graad. Je leert verschillende materialen, toestellen en technieken kennen. Je leert constructies en installaties ontwerpen, de processen voorbereiden en begeleiden met professionele software. Door het praktisch uitvoeren leer je het oorspronkelijke concept op zijn waarde beoordelen.

In de 3e graad Elektromechanica leer je als elektromechanicien instaan voor toezicht, onderhoud en herstelling van industriële installaties en productiesystemen. Je ontdekt de wereld van motoren en generatoren, automatisatie, PLC- sturingen, … Je leert hoe machines computergestuurd bediend en ontworpen (CNC, CAD-CAM) worden.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. We hebben een uitstekende samenwerking met bedrijven als Atlas Copco & Umicore om op de werkvloer zelf te specialiseren en te excelleren.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding STEM. Ontdek meer via 1e graad STEM.

Iets voor jou?

LB-tso-elektromechanica-elektrotechnieken-SAM_0470.jpg

Je bent nauwkeurig

technologische wetenschappen opleiding antwerpen doorstroom

Je hebt oog voor detail

LB-bso-elektromechanica-SAM_0478.jpg

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Hou je van wetenschap en technologie? Werk je nauwkeurig en zelfstandig en heb je oog voor detail?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist maar je wiskundige basis moet voldoende sterk zijn.. Ook een elementaire kennis van enkele fysische begrippen is nodig. We verwachten dat je leergierig bent en projecten tot in detail kan afwerken. Technisch inzicht is belangrijk.
Een ideale vooropleiding is 1e graad STEM

“Na mijn studies op GO! Spectrumschool behaalde ik een professionele bachelor automatisatie. Een tijdje werkte ik als robotica ingenieur. Nu werk ik als controls project engineer. Ik programmeer vooral PLC’s en implementeer installaties. De skills die ik op GO! Spectrumschool aangeleerd kreeg pas ik nog altijd dagelijks toe in mijn job.”

Younes, oud-leerling, nu engineer in Canada

Wat nadien?

Na de 3e graad Elektromechanica behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten binnen het vakgebied. Je kan aan de slag als industrieel ingenieur, installateur, onderhoudstechnicus, of operator, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Meer info over verder studeren na deze opleiding vind je hier.
Echter heb je met dit diploma al heel wat kansen op werk in knelpuntberoepen zoals onderhoudselektricien of onderhoudsmechanicien.

Meer info

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]