wil je inschrijven

(Hulp)kok

Meesterwerk in de keuken

Hulpkok & kok
medewerker snackbar
medewerker fastfood duaal

Ons centrum voorziet in messen, materialen en ingrediënten, je moet zelf niets aankopen!

Wat leer je?

Keukenmedewerker

Een keukenmedewerker kent alles van snijtechnieken. Je bereidt het koken voor. Je leert de basistechnieken van de keuken. Een keukenmedewerker werkt vaak in snackbars en in kleinere restaurants.

Kok

Je kan bij ons een diploma kok behalen. Als kok kan je zelf gerechten samenstellen en bereiden. Je leert hoe je smaken combineert en je leert de prijs berekenen van een gerecht. Als je het certificaat van kok hebt behaald dan mag je ook de leiding nemen in een keuken van een restaurant.

Hoeveel kost de opleiding?

Je koopt enkel je werkkledij en je betaalt een klein bedrag per dag voor het eten dat je hebt gemaakt en ’s middags ook kan opeten. Je moet geen messenset of ingrediënten kopen. Als je gaat werken in een restaurant word je ook betaald.

Algemene vakken

[algemenevakkenlenw]

Bedrijfsbeheer

[bedrijfsbeheerlenw]

Iets voor jou?

cooking-techniques

Je werkt nauwgezet

6099943_orig

Je bent een teamplayer

opleiding-kok-deeltijds-onderwijs-spectrumschool

Je kent je vak

cp_haha-24

Je hebt passie voor voeding

[hoeoudlenw]

Hoe lang duurt de opleiding?

Een opleiding KOK duurt gemiddeld twee tot vijf jaar.
Je start in de module keukenmedewerker.

Met een certificaat van keukenmedewerker ben je al zeker van een job.
Als je je wil specialiseren dan kan je je verder bekwamen als HULPKOK en nadien ook als KOK.

KOKS zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voor de opleiding (Hulp)kok moet je geen speciale voorkennis hebben.
Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

RESTO RUGGEVELD

Resto Ruggeveld is het didactisch restaurant van de opleiding Horeca van de GO! Spectrumschool. Een publieke plek waar ook jij mee aan tafel kan schuiven.

didactisch restaurant resto ruggeveld

Wat nadien?

Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie
[verderstuderenlenw]

Meer info

Lessentabel DBSO - opleiding

VAKAANTAL LESUREN 2° graadAANTAL LESUREN 3° graadAANTAL LESUREN Diploma
Beroepsgerichte vorming (BGV)688
Project algemene vakken777
Toegepaste algemene vorming2
Engelsgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per week
WerkinvullingMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per week
totaal3432

De opleiding ‘kok hulpkok keukenmedewerker‘ is een opleiding binnen horeca en omvat volgende modules.

  • Module initiatie keuken: je leert voorbereidend werk doen (mise-en-place); ingrediënten klaarzetten, tekorten melden, groenten en fruit klaarmaken.
  • Module keukentechnieken: je leert gewichtseenheden en inhoudsmaten omrekenen, verhoudingen respecteren, snijgereedschap gebruiken voor verschillende technieken en keukenmachines gebruiken. Je leert ook keukentechnieken toepassen; recepten volgen, keukentoestellen gebruiken, basissoepen en –sausen bereiden, dresseren, …
  • Module keukenprocessen: Je leert voedingsmiddelen bestellen, prijzen berekenen, de voedingsmiddelen opslaan volgens de nodige hygiënische voorschriften, voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) organiseren, orde en netheid in de keuken bewaren, …
  • Module koude keukenbereidingen: Je leert kook- en bereidingsmateriaal klaarzetten, voorbereidingstechnieken voor vis en vlees (reinigen, fileren), recepten volgen, bestelbonnen lezen, dresseren, …
  • Module warme keukenbereidingen: Je leert recepten volgen, basis kooktechnieken toepassen, dresseren, …

Nadien kan je je specialiseren als hulp-kok of kok.

e leert ingrediënten verwerken door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen en gerechten maken volgens eigen creatie conform bedrijfsformule. Je volgt de keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, geeft leiding aan keukenmedewerker en hulpkok en beheert de voorraden.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:

  • Creatieve keuken
  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Keukenorganisatie
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Je behaalt het officiële diploma van kok als je alle modules hebt afgewerkt. Je leert zowel op het werk als op school. Dit noemt men duaal-leren.

Wat leer je in de opleiding keukenmedewerker-kok?

Je bouwt verder op de basiskennis om creatieve hedendaagse gerechten “à la carte” te bereiden. Je leert in de opleiding kok ook hoe je medewerkers moet aansturen in de keuken.

Wat na je opleiding keukenmedewerker-kok?

Je kan als kok aan de slag in een grootkeuken, een restaurant, een traiteurszaak of een feestzaal.
Je kan in de opleiding kok ook het certificaat van bedrijfsbeheer behalen.  Met dit certificaat kan je als zelfstandig restaurantuitbater aan de slag.

Onze opleiding tot kok is erg goedkoop. Je moet zelf niet investeren in een messenset. De school voorziet alles wat je nodig hebt. Als je drie dagen werkt tijdens je opleiding verdien je ook geld. Je kan onze opleiding goed combineren met je gezin. Deeltijds onderwijs is een onderwijsvorm die je toelaat om werken en leren te combineren.

[leren-en-werkenindetail]
[watkostdeopleidinglenw]
[waarkrijgjeles_ruggeveld]

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Kristel Guttermann – Tewerkstellingsbegeleider
kristel.guttermann@spectrumschool.be – 03/360 26 37

[hebjenogvragenlenw]

wil je inschrijven