TECHNOLOGISCHE WETENSCHAPPEN

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Doorstromen (doorstroomfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de opleiding Technologische wetenschappen (doorstroomfinaliteit) combineer je algemene vorming met natuur- en technische-wetenschappelijk denken en vaardig zijn.

Via projectmatig werk ga je onderzoeken, experimenteren en ontdekken binnen mechanica, elektriciteit-elektronica, fluïdomechanica, themodynamica, chemie en informaticawetenschappen.

Je oefent in conceptueel denken en je leert de vaardigheden van het modelleren en engineeren aan de hand van de technologie van vandaag en de toekomst (IOT, CAD/CAM).

De maatschappij van vandaag staat voor boeiende uitdagingen die een bijdrage kunnen leveren aan het klimaat. Denk aan nieuwe technologieën zoals alternatieve energie, betere batterijen, 3D-printing, draadloze energie, zelfrijdende auto’s, Augmented Reality, Kwantumcomputers en Artificiële Intelligentie. De opleiding Technologische wetenschappen biedt je de basis om hier iets in te kunnen betekenen.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. We hebben een uitstekende samenwerking met bedrijven als Atlas Copco & Umicore om op de werkvloer zelf te specialiseren en te excelleren.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding STEM. Ontdek meer via 1e graad STEM-wetenschappen.

Iets voor jou?

LB-tso-elektromechanica-elektrotechnieken-SAM_0470.jpg

Je bent nauwkeurig

technologische wetenschappen opleiding antwerpen doorstroom

Je hebt oog voor detail

LB-bso-elektromechanica-SAM_0478.jpg

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Heb je een passie voor techniek? Wil je later werken in een hoogtechnologische omgeving? Heb je probleemoplossend vermogen, werk je nauwkeurig en zelfstandig en heb je oog voor detail?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou!

Wat verwachten we?

Een goede dosis nieuwsgierigheid, wiskundige vaardigheden en vooral het nodige enthousiasme om later in een hoogtechnologische omgeving terecht te komen.
Een ideale vooropleiding is de 1e graad STEM-wetenschappen

Wat nadien?

Na de 2e graad Technologische wetenschappen kan je instromen in studierichtingen mechatronica of technologische wetenschappen en engineering.

Na de 3e graad Technologische wetenschappen behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding is een opleiding in de doorstroomfinaliteit en geeft je een stevige basis om hogere studies te starten binnen het vakdomein. Om verder te studeren heb je de keuze tussen een professionele bachelor (praktische opleiding) of een academische bachelor (theoretische opleiding die je voorbereidt op een master).

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

3D TW – 4D TW

Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Taal & Cultuur: Frans 2
Taal & Cultuur: Engels 2
Maatschappelijke Vorming 3
Wiskunde 5
Wetenschappen 4
Technologische wetenschappen 8
totaal 32

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen raadplegen van de opleiding Technologische wetenschappen:

De opleiding Elektromechanische technieken kent een doorstroomfinaliteit en behoort tot het studiedomein STEM. Deze opleiding maakt je klaar om hogere studies aan te vatten.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-doorstromenindetail]
[nogvragenL+B]