ELEKTROTECHNIEKEN

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Doorstromen (dubbele finaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de opleiding Elektrotechnieken (dubbele finaliteit) ontwikkel je inzichten in de toegepaste wiskunde en wetenschappen. Je leert procesgericht denken en oefent in technologische vaardigheden. Je combineert zowel het theoretische als het praktische aspect.

Je gaat op onderzoek binnen elektriciteit-elektronica. Je oefent technologische vaardigheden in automatisatie, industriële elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, onderhouds- en diagnosetechnieken en diagnose van elektrische installaties.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. We hebben een uitstekende samenwerking met bedrijven als Atlas Copco & Umicore om op de werkvloer zelf te specialiseren en te excelleren.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding STEM. Ontdek meer via 1e graad STEM-wetenschappen en 1e graad STEM-technieken.

Iets voor jou?

elektrotechnieken doorstroom dubbele finaliteit

Je bent nauwkeurig

LB-bso-elektromechanica-elektrotechnieken-SAM_0497.jpg

Je hebt oog voor detail

L+B-TSO-elektromechanica

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Heb je een passie voor techniek en elektriciteit?  Heb je probleemoplossend vermogen, werk je nauwkeurig en zelfstandig en heb je oog voor detail?
Combineer je graag het theoretische met het praktische?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Een goede dosis nieuwsgierigheid, wiskundige basisvaardigheden en vooral het nodige enthousiasme om later in een industriële omgeving terecht te komen.
Een ideale vooropleiding is de 1e graad STEM-wetenschappen of 1e graad STEM-technieken

Wat nadien?

De opleiding Elektrotechnieken behoort tot het studiedomein STEM en kent een dubbele finaliteit . In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Na de 2e graad Elektrotechnieken kan je instromen in de 3e graad Elektrotechnieken.

Na de 3e graad Elektrotechnieken behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten voor een professionele bachelor binnen het vakgebied. Je kan ook aan de slag bij bedrijven waar een hoge nood is aan technici. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar jonge krachten die een opleiding als deze hebben gevolgd. De kans op een job is met deze opleiding dus zeer groot!

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

3DA ET – 4DA ET

Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Taal & Cultuur: Frans 2
Taal & Cultuur: Engels 2
Maatschappelijke Vorming 2
Wiskunde 3
Wetenschappen 4
Mechanica 2
Elektriciteit 7
Elektriciteit+ 4
totaal 34

5T EIT – 6T EIT

Aardrijkskunde 1
Elektriciteit 17
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 3
Wiskunde 2
totaal 32
Stage elektriciteit 2 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen raadplegen van de opleiding Elektrotechnieken:

De opleiding Elektromechanische technieken kent een dubbele finaliteit en behoort tot het studiedomein STEM. In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-doorstromenindetail]
[nogvragenL+B]