ELEKTROMECHANISCHE TECHNIEKEN

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Doorstromen (dubbele finaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de opleiding Elektromechanische technieken (dubbele finaliteit) ontwikkel je inzichten in de toegepaste wiskunde en wetenschappen. Je leert procesgericht denken en oefent in technologische vaardigheden. Je combineert zowel het theoretische als het praktische aspect.

Je gaat op onderzoek binnen elektriciteit-elektronica, mechanica, fluïdomechanica en thermodynamica. In een elektromechanische context oefen je technologische vaardigheden in automatisatie, industriële elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, onderhouds- en diagnosetechnieken.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. We hebben een uitstekende samenwerking met bedrijven als Atlas Copco & Umicore om op de werkvloer zelf te specialiseren en te excelleren.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding STEM. Ontdek meer via 1e graad STEM-wetenschappen en 1e graad STEM-technieken.

Iets voor jou?

LB-tso-elektromechanica-elektrotechnieken-SAM_0470.jpg

Je bent nauwkeurig

technologische wetenschappen opleiding antwerpen doorstroom

Je hebt oog voor detail

LB-bso-elektromechanica-SAM_0478.jpg

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Heb je een passie voor techniek, mechanica en elektriciteit?  Heb je probleemoplossend vermogen, werk je nauwkeurig en zelfstandig en heb je oog voor detail?
Combineer je graag het theoretische met het praktische?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Een goede dosis nieuwsgierigheid, wiskundige basisvaardigheden en vooral het nodige enthousiasme om later in een industriële omgeving terecht te komen.
Een ideale vooropleiding is de 1e graad STEM-wetenschappen of 1e graad STEM-technieken

Wat nadien?

De opleiding Elektromechanische technieken behoort tot het studiedomein STEM en kent een dubbele finaliteit . In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Na de 2e graad Elektromechanische Technieken kan je instromen in de 3e graad Elektromechanische Technieken.

Na de 3e graad Elektromechanische Technieken behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten voor een professionele bachelor binnen het vakgebied. Je kan ook aan de slag bij bedrijven waar een hoge nood is aan technici. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar jonge krachten die een opleiding als deze hebben gevolgd. De kans op een job is met deze opleiding dus zeer groot!

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

VAKAANTAL LESUREN 3° - 4° JAARAANTAL LESUREN 5° - 6° JAAR
Levensbeschouwelijk vak22
Lichamelijke Opvoeding22
Nederlands43
Taal & Cultuur: Frans22
Taal & Cultuur: Engels22
Maatschappelijke Vorming2
Wiskunde34
Wetenschappen4
Mechanica26
Elektriciteit79
Mechanica+4
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
STAGE2 WEKEN
totaal3432

Meer info

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-doorstromenindetail]
[nogvragenL+B]