ELEKTRISCHE INSTALLATIES DUAAL

Een carrière met power

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de BSO-opleiding Elektrische Installaties Duaal leer je nieuwe elektrische installaties in woningen en gebouwen installeren. Daarnaast kan je ook bestaande installaties renoveren en onderhouden. Je leert ook werken aan meer ingewikkelde residentiële en/of industriële elektrische installaties.

Met Duaal Leren combineer je het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 3 dagen door op de werkvloer.  Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.

Het traject bestaat uit 6 clusters:

 • Algemene vakken
 • Ontwerpen van een installatie
 • Monteren
 • Installeren
 • Aansluiten op zeer lage spanning
 • Een installatie in werking stellen.

Je gaat 2 dagen naar school voor je algemene vakken, je levensbeschouwelijke vakken, sport en theoretische en praktische kennis die bij je opleiding hoort. De overige 3 dagen ga je werken. Je houdt je werkzaamheden bij in je logboek. Jouw praktijkleerkracht bekijkt samen met jou je vorderingen, dit in nauw overleg met de mentor op de werkvloer.

Deze opleiding start vanaf het 5e jaar.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

 • Je leert in een echte werkomgeving
 • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
 • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
 • Al doende leren verhoogt je motivatie.
 • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal-leren-spectrumschool-deurne-antwerpen

Iets voor jou?

L+B-bso-elektriciteit–IMG_9183

Je bent handig

L+B-bso-elektriciteit-IMG_9588

Je werkt veilig en verzorgd

L+B-bso-elektriciteit–IMG_9217

Je hebt oog voor detail

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in elektrische installaties & machines? Ben je handig en nauwkeurig? Werk je graag met je handen, maar ook met de computer? Wil je graag leren combineren met werken?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Om te starten in Elektrische Installaties Duaal moet je houder zijn van een getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs, of een gunstige beslissing van de klassenraad.
Niemand kan in een duale opleiding (met werkplekcomponent) stappen zolang hij voltijds leerplichtig is, omdat het wettelijk onmogelijk is voor een voltijds leerplichtige om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Je bent voltijds leerplichtig tot je 16 jaar. Als je 15 jaar bent, moet minstens de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs hebt gevolgd.

volta_nl_rgb

Wat nadien?

Na de opleiding Elektrisch installateur Duaal behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen. Op onze school kan je je binnen het studiegebied Elektriciteit specialiseren in Industriële Elektriciteit (voltijds regulier) of Industriële Elektriciteit Duaal . Na het behalen van het diploma secundair onderwijs ben je een volwaardig elektricien en kan je aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de BSO-opleiding Elektrisch Installateur Duaal:

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]