AUTO-ELEKTRICITEIT

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de voltijdse opleiding Auto-Elektriciteit (arbeidsmarktfinaliteit) leer je zelfstandig aan personenwagens, bestelwagens, etc. werken. Het is een zeer praktische opleiding. Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto’s onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst. Dit in combinatie met stages.

In de 2e graad Auto-Elektriciteit spitst zich toe op de elektrische processen van een wagen en het onderhoud van motorische voertuigen. Een deel van de opleiding bestaat uit residentiële elektriciteit. Hier leer je de basis van huishoudelijke elektrische installaties en de regelgeving eromtrent. Een ander deel is toegespitst op Auto-Elektriciteit. Je leert op een theoretisch en praktische manier hoe de elektrische processen van een wagen tot stand komen. Een derde component is Auto-Mechanica. Je bestudeert de mechanische processen leert motorische voertuigen onderhouden.

In de 3e graad Auto-Elektriciteit maak je uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto. Hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma. Je leert via computer eenvoudige rekenwerkbladen gebruiken voor de berekening van de kostprijs en hierover praten met de klant.
Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen voor een automecanicien en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft ook van de reëele werksituatie in een garage.

Iets voor jou?

Automechanica gereedschap Spectrumschool Deurne

Je bent handig

Automechanica wieldop Spectrumschool

Je bent klantvriendelijk

Automechanica dashboard

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Sleutel je graag aan auto’s, bromfietsenen fietsen? Hou je van mooie auto’s? Ben je bereid om te leren vanuit de praktijk en ben je niet vies van fysieke arbeid?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan steeds starten in de opleiding Auto-Elektriciteit, al is basiskennis van Elektriciteit zeker een pluspunt. Wel verwachten we dat je leergierig bent en je een brede interesse hebt voor mechaniek en auto’s. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën.

Wat nadien?

Na de 3e graad Automechanica behaal je het getuigschrift van het Secundair Onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen. Op onze school kan je je binnen het studiegebied Auto specialiseren in Auto-Elektriciteit. Na het behalen van het diploma secundair onderwijs en Bedrijfsbeheer ben je een volwaardig automecanicien en kan je aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten.

Meer info

Lessentabel auto-elektriciteit

VAKAANTAL LESUREN 2° GRAADAANTAL LESUREN 2° GRAADAANTAL LESUREN 7° JAAR
Project algemene vakken647
Toegepaste algemene vakken wetenschappen2
Engels222
Lichamelijke opvoeding222
Levensbeschouwelijk vak222
Leren+ algemene vorming1
Automechanica5
Auto Elektriciteit3
Leren+ specifieke vorming2
Mechanica2
Residentiële elektriciteit8
Automechanica2112
STAGE3 Weken8 Weken
totaal353125
[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]