ZORGKUNDIGE DUAAL

Toon je hart en maak het verschil

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de BSO-opleiding Zorgkundige Duaal leer je om onder toezicht en supervisie van een verpleegkundige verschillende zorgtechnieken uit te voeren. Je helpt zorgvragers met hun persoonlijke verzorging en de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Je leert hoe je op een correcte manier communiceert en omgaat met zorgvragers. Als verzorgende ben je opgeleid om zelfstandig te werken in rusthuizen, in zorginstellingen of in de thuiszorg. Nadat je een certificaat zorgkundige hebt behaald kan je ook verder studeren in een HBO verpleegkunde.

Zorgkundigen mogen, mits een bijkomende opleiding van 150 uur, bijkomende taken uitvoeren bij een patiënt, zoals het toedienen van oogdruppels of het meten van de suikerspiegel of de bloeddruk. Wij voorzien voortaan ook deze bijkomende opleiding.

Met Duaal Leren combineer je het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 3 dagen door op de werkvloer.  Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.

Je gaat 2 dagen naar school voor je algemene vakken, je levensbeschouwelijke vakken, sport en theoretische en praktische kennis die bij je opleiding hoort. De overige 3 dagen ga je werken. Je houdt je werkzaamheden bij in je logboek. Jouw praktijkleerkracht bekijkt samen met jou je vorderingen, dit in nauw overleg met de mentor op de werkvloer.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal leren

Iets voor jou?

werken-kinderen

Je werkt graag met mensen

logistiek-zorg_iets-voor-jou-3

Je draagt graag zorg voor anderen

logistiek-zorg_iet-voor-jou-1

Je kan goed samenwerken

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Zorg; zoals Verzorging-Voeding

Wat nadien?

Als je slaagt voor het 7e specialisatiejaar Zorgkundige Duaal behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Mogelijke beroepen zijn Zorgkundige, gezinshelper, medewerker in de zorginstellingen, etc. Hogere studies (se-n-se, HBO, professionele bachelor) binnen het vakgebied behoren zeker tot de mogelijkheden. Meer info vind je hier.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar Zorgkundige Duaal:

(de lessentabel kan je binnenkort raadplegen)

[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]