computergestuurde werktuigmachines

7e specialisatiejaar

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Computergestuurde Werktuigmachines (voltijds/BSO) leer je hoe CNC machines ingesteld en bediend worden. Je specialiseert je in de verschillende CNC-technieken, alsook 3D-printen. Je leert, met het oog op CNC-productie, tekeningen maken met professionele software. Je leert dit soort tekeningen ook lezen en interpreteren. Dit in combinatie met stages.

Praktijkoefeningen, stages in een bedrijf met computergestuurde werktuigmachines, lessen over technieken uit de industriële informatica en mechanica vormen het hart van de opleiding. In ons atelier specialiseer je je verder in het opspannen van materialen, werkstukken en gereedschappen; in het maken van constructies met computergestuurde machines en je leert hierbij rekening houden met veiligheid, milieu en kostprijs. Je leert productieprocessen plannen en bijsturen indien nodig.

Iets voor jou?

CNC-frezen5-hamers-metaalbewerking

Je bent handig

L+B-bso-metaal–IMG_9537

Je bent technisch vaardig

3DPrinting

Je werkt nauwkeurig

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in handmatig, machinaal, maar ook computergestuurd bedienen van metaal? Ben je nauwkeurig en bereid om te leren vanuit de praktijk en ben je niet vies van fysieke arbeid?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Metaal: Basismechanica (werktuig)machines.

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten. Mogelijke beroepen zijn plaatbewerker, bediener van CNC-machines, mallenmaker, productieoperator, etc. Dit zijn meestal knelpuntberoepen. Je kan dus snel aan de slag in de sector Je kan ook verder studeren. Meer informatie vind je hier.

Meer info

Lessentabel computergestuurde werktuigmachines

VAKAANTAL LESUREN
Levensbeschouwelijk vak2
Engels2
Lichamelijke opvoeding2
Mechanica12
Project algemene vakken7
Stage8 weken
TOTAAL25
[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]