AUTOMECANICIEN / AUTOTECHNIEKEN DUAAL

7E SPECIALISATIEJAAR

[wpseo_breadcrumb]
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Automecanicien / Autotechnieken (duaal/BSO) leer je diagnoses uit te voeren, herstellingen en vervangingen van mechanische, hydraulische en elektrische aard volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving uit te voeren teneinde de voertuigen rijklaar te maken.

Met Duaal Leren combineer je het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 3 dagen door op de werkvloer.  Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.

Je gaat 2 dagen naar school voor je algemene vakken en theoretische en praktische kennis die bij je opleiding hoort. De overige 3 dagen ga je werken. Je houdt je werkzaamheden bij in je logboek. Jouw praktijkleerkracht bekijkt samen met jou je vorderingen, dit in nauw overleg met de mentor op de werkvloer.

In de opleiding autotechnieken duaal leer je in detail hoe je zelfstandig een voertuig moet controleren, hoe je herstellingen en vervangingen kan uitvoeren in het kader van onderhoud. We besteden ook aandacht aan interventies in een garage waar men werkt volgens het ‘klaar terwijl u wacht principe’. Je leert werken volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving met als doel de voertuigen rijklaar te maken. Naast auto’s werken we ook aan lichte bedrijfsvoertuigen. (Camionette).

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …
  • Je wordt betaald voor je opleiding

> Alle info over duaal leren

duaal leren

Iets voor jou?

Automechanica gereedschap Spectrumschool Deurne

Je bent handig

Automechanica wieldop Spectrumschool

Je bent klantvriendelijk

Automechanica dashboard

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Sleutel je graag aan auto’s? Hou je van mooie auto’s en wil je weten hoe de auto werkt? Ben je bereid om te leren vanuit de praktijk en ben je niet vies van fysieke arbeid?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Auto: Automechanica of Onderhoudsmechanica Auto Duaal. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën.

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en ben je een volwaardig automecanicien. Je kan aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten. Je kan ook verder studeren. Meer informatie vind je hier.

Meer info

Lessentabel duaal leren

VAKAANTAL LESUREN 2° graadAANTAL LESUREN 3° graadAANTAL LESUREN 7° jaar
Beroepsgerichte vorming (BGV)666
Project algemene vakken777
Toegepaste algemene vorming2
Engelsgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per week
WerkinvullingMinimaal 20u per weekMinimaal 20u per weekMinimaal 20u per week
totaal3432
[waarkrijgjeles_ruggeveld]
[lerenopdewerkvloer]
[leren-en-bekwamenindetail]
[nogvragenL+B]